flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Службою судової охорони взято під охорону Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

10 червня 2020, 13:50

Сьогодні 5 червня 2020 року співробітники Територіального управління Служби судової охорони в Донецькій області взяли під цілодобову охорону приміщення Слов'янського міськрайонного суду Донецької області - одного з найбільших місцевих загальних судів області та приміщення територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області.

Служба судової охорони – це державний орган у системі правосуддя створений для забезпечення охорони та підтримки громадського порядку в судах.  Основними завданнями Служби є:

1) підтримання громадського порядку в суді;

2) припинення проявів неповаги до суду;

3) охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя;

4) виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду;

5) забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу.

Слов'янський міськрайонний суд Донецькій області став першим із місцевих загальних судів області, де охорона здійснюватиметься підрозділом Служби судової охорони.

Шлях покладено і це перший крок до побудови сучасної та ефективної співпраці, здатної гарантувати безпеку та громадський порядок у судових установах області.

До кожного суду з боку Служби буде здійснено індивідуальний підхід і сьогоднішня подія стане визначною для суддів, адже безпека приміщень судів, працівників апаратів та відвідувачів суду є однією з гарантій забезпечення незалежності судового процесу.