flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Репутація – запорука майбутнього

27 лютого 2014, 16:33

  До ТУ ДСА України в Донецькій області надійшло подання від голови суду  щодо призначення кандидата на посаду заступника керівника апарату.

Начальником територіального управління в задоволенні подання було відмовлено з наступних підстав:

При перевірці документів на посаду заступника керівника апарату встановлено, що кандидата 10 років потому було звільнено в тому ж суді з посади секретаря судового засідання відповідно до п. 3 ст. 40 КЗпП України, що передбачає систематичне невиконання працівником без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про державну службу» державний службовець повинен : сумлінно виконувати свої службові обов'язки; шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування; не допускати дій і вчинків,  які можуть зашкодити інтересам державної  служби  чи  негативно  вплинути на репутацію державного службовця.

Згідно вищевикладеного, претендент на посаду заступника керівника апарату повинен відповідати  вищезазначеним правилам, нормам етики поведінки державного службовця, бути прикладом моралі та чистоти високих стандартів.

Біографічні дані, трудова діяльність та особисті моральні якості кандидата не повинні викликати жодних сумнівів при призначені на керівну посаду.

Враховуюче вищезазначене, призначення претендента на посаду заступника керівника апарату районного суду міста Донецька неможливо, так як претендент не відповідає загальним вимогам.

Крім, того в суді, де добросовісно працюють інші працівники апарату суду, які були свідками його звільнення, не можна призначити особу, яку було звільнено за систематичне невиконання посадових обов’язків на посаду заступника керівника апарату саме цього суду, так як це призведе до приниження честі і гідності осіб, що працюють поряд.