flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Res publica

19 лютого 2014, 10:26

                                                                                           Res publica

                                                     Спільна справа

Урочисте відкриття нового приміщення Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області відбулося 12 лютого 2014 року, що є значною подією у судовій системі Донецької області.

Привітали з довгоочікуваною подією та були присутні: голова апеляційного суду Донецької області Гаврилова М.В., начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Бадахов Н.Я., колишній голова Орджонікідзевського суду Лагода В.О., міський голова м. Маріуполя Хотлубей Ю.Ю., народні депутати України, керівники промислових підприємств, представники ЗМІ.

Своє коріння Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя бере ще з 1944 року.

Історія становлення:

- У 1944 по 1948 рік суд мав назву 1 та 2 дільниці районного народного суду Орджонікідзевського району Міністерства юстиції УССР м. Маріуполя Сталінської області.

- З 1949 по 1960 рік – 1 та 2 дільниці районного народного суду Орджонікідзевського району Міністерства юстиції УССР м. Жданова Сталінської області.

- З 1961 року по 1980 рік – Орджонікідзевський районний народний суд м. Жданова Міністерства юстиції УССР м. Жданова Донецької області.

- Орджонікідзевським районним судом міста Маріуполя Донецької області – суд стає у 1994 році, та має таку назву по сьогодні.

 Але час іде і виникла потреба змінити приміщення, так як воно не відповідає загальним потребам, саме тому було прийнято рішення надати нову будівлю.

                                          Характеристика нового приміщення:

-         загальна площа приміщення складає 1700 м²;

-         зали судових засідань – 8;

-         встановлено 78 нових металопластикових вікон ;

-         встановлено сучасні вентиляційні фасади із керамограніту та металевих касет – 977,00 м²;

-         ремонт даху, площа якого складає  985,00 м²;

-         встановлено загородження із скла, яке відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян;

-         збудовано конвойну кімнату, в якій знаходиться 4 камери для підсудних та збудовано санітарний вузол.

-         охорону під час робочого часу забезпечує - спеціальний підрозділ судової міліції МВС України;

-   встановлена ​​новітня система відеозв'язку, за допомогою якої можливе спілкування з усіма судами України і за її кордоном та слідчими ізоляторами області, завдяки якій показання свідків, обвинувачених, потерпілих можуть бути отримані в режимі відеоконференцзв'язку

Завдяки скоординованим діям ТУ ДСА України в Донецькій області та органами міської Ради м. Маріуполя було проведено ряд робіт завдяки яким :

-  збільшення площі приміщення дозволяє працівникам апарату розташуватися в окремих просторих кабінетах;

-  збільшення кількості залів судових засідань дозволяє розглядати більш справ та дотримуватись встановлених законодавством  строків;

-         створені комфортні умови для громадян.

На ремонт нового приміщення Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя було виділено 3 493 700 гривень коштів державного бюджету, решта коштів - приблизно 3 мільйона гривень було надано з місцевого бюджету.

Хотілось би відзначити, що значний внесок в отриманні будівлі та проведенні ремонтних робіт було зроблено колишнім головою цього суду Лагодою В.О. не тільки під час виконання своїх обов’язків, але й після складання їх. Без активних та скоординованих дій Лагоди В.О. і теперішнього голови суду Ковтуненко О.В.  не можливо б було досягти кінцевого результату.

 

Сучасний ремонт даного приміщення – є показником високого рівня співпраці територіального управління, голів судів та органів місцевої влади.