flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нарада з головами місцевих судів Донецької області за підсумками 2013 року

11 лютого 2014, 15:52

 10 лютого 2014 року в апеляційному суді Донецької області проведено нараду з головами місцевих судів Донецької області за підсумками 2013 року.

Голова апеляційного суду Донецької області Гаврилова М.В. охарактеризувала стан правосуддя за 2013 рік, також було акцентовано увагу на покращенні якості здійснення правосуддя у подальшому та дотриманні строків при розгляді справ.

Начальник ТУ ДСА України в Донецькій області Бадахов Н.Я. проінформував, що територіальним управлінням здійснено забезпечення діяльності місцевих судів в 2013 року на належному рівні. Крім того, у 2013 ріці було проведено такі роботи:

- змінено 303 старих вікна на металопластикові у 14 судах, з урахуванням попередніх років повністю встановлено 78,1 % нових металопластикових вікна;

- встановлено нове покриття даху у 11 судах, з урахуванням відповідних робіт у попередні роки покрівлю змінено у 26 судах області, що становить 56,6% кількості приміщень судів. що розташовані окремо;

- проведено облаштування фасадів в 11 судах ;

- в залах судових засідань встановлено 35 загороджень із скла;

- встановлено у всіх серверних кімнатах місцевих судів по 1 кондиціонеру  і по 1 кондиціонеру у залі судового засідання всіх судів;

З урахуванням робіт попередніх років змінили свій вигляд на сучасний 12 приміщень судів, на теперішній час вони мають нову покрівлю, новий фасад та енергозберігаючі вікна.

В той же час головною проблемою залишається низький рівень заробітної плати працівників апаратів місцевих судів. Ця проблема може бути вирішена тільки на державному рівні.

 На 2014 рік заплановано забезпечення судів комп’ютерною технікою, засобами фіксації в обсягах, необхідних для здійснення судочинства згідно затверджених нормативів, також ремонтні роботи в місцевих судах (ремонт дахів, фасадів, заміна вікон).