flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги голів та осіб, які у встановленому законом порядку виконують повноваження голови суду

07 серпня 2015, 14:53

 До уваги голів та осіб, які у встановленому законом порядку  виконують  повноваження  голови  суду

Авдіївського міського суду Донецької області

Амвросіївського районного суду Донецької області

Будьоннівського районного суду м. Донецька

Гірницького районного суду м. Макіївки Донецької області

Докучаєвського міського суду Донецької області

Єнакіївського міського суду Донецької області

Жданівського міського суду Донецької області

Калінінського районного суду м. Горлівки Донецької області

Калінінського районного суду м. Донецька

Київського районного суду м. Донецька

Кіровського районного суду м. Макіївки Донецької області

Ленінського районного суду м. Донецька

Мар’їнського районного суду Донецької області

Новоазовського районного суду Донецької області

Пролетарського районного суду м. Донецька

Сніжнянського міського суду Донецької області

Старобешівського районного суду Донецької області

Харцизького міського суду Донецької області

Центрально-Міського районного суду м. Горлівки Донецької області

Центрально-Міський районного суду м. Макіївки Донецької області Шахтарського міськрайонного суду Донецької області

Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області

Дебальцевського міського суду Донецької області

Кіровського районного суду міста Донецька

 

Рішеннями Ради суддів України №35 від 02 квітня 2015 року та від            № 65 від 26 червня 2015 року скликано ХІІІ з’їзд суддів України та визначена дата проведення з’їзду 24-25 вересня 2015 року, резервна дата - 26 вересня 2015 року.

Рішенням Ради суддів України №46 від 04 червня 2015 року схвалено попередній перелік питань, що будуть виноситися на обговорення XIII з'їзду суддів України:

1)                               Про внесення змін до Регламенту з "їзду суддів України;

2)                               Щодо здійснення функцій судової влади України в умовах судової реформи України;

3)                               Про внесення змін до Положення про Раду суддів України;

4)                               Звіт   Ради   суддів   України   про   виконання   завдань   органів суддівського самоврядування;

5)                               Інформація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про її діяльність;

6)                               Інформація Голови Державної судової адміністрації України про її діяльність;

7)    Про    звільнення/призначення    суддів    Конституційного    Суду України;

8)                              Про обрання Ради суддів України;

9)                              Про  обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

10)                      Різне.

Відповідно до ст.129 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» делегатів на з’їзд суддів України від суддів місцевих загальних судів обирають спільні збори суддів у кожній області, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі за принципом: один делегат від двадцяти суддів у загальній кількості суддів місцевих загальних судів у кожній області, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі.

Рішенням Ради суддів України №66 від 26 червня 2015 року встановлено, що спільні збори суддів місцевих загальних судів слід провести до 10 вересня 2015 року, затверджена кількість делегатів на ХІІІ з’їзд суддів України від місцевих загальних судів Донецької області – 17 делегатів.

Кількість делегатів (17) визначена, виходячи з кількості працюючих суддів судів, які розташовані на території, яка підконтрольна українській владі, та кількості суддів судів, які розташовані на тимчасово неконтрольованій Україною території, але на підставі п. 10 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» у зв’язку із проведенням антитерористичної операції за рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України прикріплені до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області.

Цим же рішенням Ради суддів України голови місцевих загальних судів зобов’язані провести збори суддів в місцевих загальних судах по виборах таємним голосуванням делегатів на спільні збори суддів місцевих судів не пізніше, ніж за два тижні до дати проведення спільних зборів.

Рішенням Ради суддів України № 69 від 15 липня 2015 року затверджено склад організаційного комітету з підготовки та проведення спільних зборів суддів місцевих загальних судів Донецької області:

Лебеженко Володимир Олександрович, суддя Дружківського міського суду Донецької області, член Ради суддів України;

Орчелота Артем Володимирович, суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області;

Скрипниченко Тетяна Іванівна, суддя Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області;

Чемодурова Наталія Олександрівна, суддя Слов'янського міськрайонного суду Донецької області;

Чернобай Анжеліка Олександрівна, суддя Краматорського міського суду;

Кулик Сергій Вікторович (резерв), суддя Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області.

Рішенням організаційного комітету з підготовки та проведення спільних зборів суддів місцевих загальних судів Донецької області від 27 липня 2015 року визначена дата проведення спільних зборів суддів місцевих загальних судів Донецької області - 27 серпня 2015 року (час реєстрації делегатів спільних зборів – з 12.00 до13.00, час відкриття зборів – 13.00) та визначено місце проведення спільних зборів – Краматорський міський суд Донецької області, який розташований за адресою: м. Краматорськ вул. Маяковського, 21. Запропоновано головам місцевих загальних судів Донецької області скликати та провести збори суддів в місцевих загальних судах Донецької області з обрання таємним голосуванням делегатів на спільні збори суддів місцевих загальних судів Донецької області не пізніше 10 серпня 2015 року.

Порядок обрання делегатів на спільні збори суддів місцевих загальних судів врегульовано ст. 126 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», рішенням Ради суддів України № 45 від 04 червня 2015 року, яким затверджено Типове положення про збори суддів судів загальної юрисдикції, рішенням Ради суддів України № 44 від 04 червня 2015 року, яким затверджено Порядок скликання і проведення спільних зборів суддів місцевих загальних судів України.

Станом на 07 серпня 2015 року до територіального управління Державної судової адміністрації надійшло лише декілька протоколів зборів місцевих судів з обрання делегатів на спільні збори.

Нагадуємо, що відповідно до частини 4 ст. 126 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» збори суддів є повноважними, якщо на них присутні не менше двох третин кількості суддів, які працюють у цьому суді.

Згідно п. 3.8. Типового положення про збори суддів судів загальної юрисдикції, затвердженого рішенням Ради суддів України № 45 від 04 червня 2015 року, суддями, які працюють у відповідному суді вважаються всі судді, які перебувають у штаті відповідного суду, до видання головою суду відповідно до пункту 4 частини першої статті 24, пункту 4 частини першої статті 29, пункту 4 частини першої статті 34, пункту 4 частини першої статті 41 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» на підставі акту про звільнення судді з посади (про переведення судді до іншого суду) відповідного наказу.

Тобто, судді, які за рішеннями ВККС прикріплені до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, але не включені до штату цього суду, беруть участь у зборах суддів суду, у штаті якого вони перебувають.

Нагадуємо Вам про необхідність не пізніше 13 серпня 2015 року провести збори суддів з обрання таємним голосуванням делегатів на спільні збори суддів Донецької області, які відбудуться 27 серпня 2015 року.

         Протоколи зборів суддів з ухваленими рішеннями щодо обрання делегатів на спільні збори необхідно негайно направити до ТУ ДСА в Донецькій області (м. Слов’янськ вул. Добровольського, 2).

          З повагою,

Голова організаційного комітету

з підготовки та проведення спільних зборів суддів

місцевих загальних судів Донецької області                                                                                               В.О. Лебеженко