flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Авдіївки планують повернути міський суд

23 квітня 2021, 08:23
         22 квітня, начальник Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області Андрій Єпур та його заступник зі служби Артем Шевченко з робочим візитом відвідали Авдіївку.
         Разом з Т.в.о. начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Донецькій області Сергієм Музикантом, головою Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталієм Барабашем, народним депутатом України Мусою Магомедовим, керівником громадської організації «Авдіївка. Платформа спільних дій» Оксаною Трегубчук оглянули будівлі для розміщення Авдіївського міського суду.
          Через проведення активних бойових дій на території Авдіївки, з метою збереження життя і здоров’я суддів, працівників апарату та відвідувачів суду підсудність справ Авдіївського міського суду було змінено на Добропільський міськрайонний суд Донецької області.
Проте через віддаленість Добропільського міськрайонного суду від міста Авдіївка мешканці міста зазнали багато незручностей – великі фінансові витрати, виснажливість дороги тощо. Та, як наслідок, велика кількість громадян були позбавлені можливості судового захисту своїх прав та законних інтересів.
        Вищим Спеціалізованим Судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ 31.03.2016 року було прийнято Розпорядження №18/0/38-16, відповідно до якого підсудність справ Авдіївського міського суду змінено на Селидівський міський суд Донецької області.