flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років війни на сході України

12 квітня 2023, 08:05

Шановні колеги 9 років назад 12 квітня 2014 року о четвертій годині ранку Донецька область  вперше почула розриви снарядів, які пролунали в місті Слов’янськ. Це була дата початку багаторічної війни, яка не оминула жодну родину та жоден колектив в Донецькій області в тому числі судову владу представлену в регіоні.

До цих подій в Донецькій області здійснювали правосуддя 55 місцевих загальних судів, а на початку 2022 року – працювало лише 24 суди.

Війна, яка точилась в нашій області з 2014 року 24 лютого 2022 року ввійшла в свою найкривавішу та руйнівну фазу і жахливі випробування війни для співробітників органів судової влади Донецької області продовжились.

Після повномасштабного воєнного вторгнення на територію України російських військ кількість судів, що працюють скоротилась вдвічі та незважаючи на складну ситуацію, наразі продовжують працювати 11 місцевих загальних судів. Однак на сьогодні зруйновано 8 приміщень місцевих загальних судів і як відомо ворогом фактично знищенні такі міста, як Волноваха, Маріуполь, Лиман, Вугледар та Бахмут.

 Значна частина працівників судів вказаних населених пунктів втратила усе своє майно і змушені разом з родинами переселитися до більш безпечних регіонів нашої країни.

Разом з тим, такі випробування, як тимчасова окупація, втрата домівки та звичного укладу життя не зламали духу працівників судової системи Донецької області які, попри все, змогли зберегти бажання далі працювати, не зрадили присязі та продовжили виконувати свої функції.

У зв’язку з цим висловлюю суддям та працівникам апаратів місцевих загальних судів Донецької області найщиріші слова вдячності за вашу невпинну працю в надважких умовах воєнного часу. Дякую вам за вашу відданість справі та нашій державі.

Сил вам, натхнення і вири в перемогу! Разом ми все подолаємо!

Окремо слід висловити слова вдячності нашим колегам з інших регіонів України, а також ДСА України, які здійснили неоціненну допомогу у найважчі для нас часи, надаючи прихисток, місця для організації робочих місць, техніки, судових справ, вирішення цілого ряду технічних питань та багато іншого.

В цей найтрагічніший для нашої країни час, тільки взаємна допомога, підтримка та згуртованість стане запорукою нашої перемоги та успіху!

 

З повагою начальник управління

ТУ ДСА України в Донецькій області

Сергій  МУЗИКАНТ