flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник ТУ ДСА України в Донецькій області Сергій Музикант відвідав Дружківський міський суд Донецької області

16 лютого 2023, 12:57

Сьогодні  начальник ТУ ДСА України в Донецькій області Сергій Музикант відвідав Дружківський міський суд  Донецької області та з суддями і працівниками суду обговорив нагальні питання щодо загостреної ситуації російського вторгнення на Донбасі. 

Бахмутський напрямок вважається найгарячішим на Донеччині і це може призвести до різних розвитків ситуації у тому числі і можливості тимчасової зупинки роботи Дружківського міського суду Донецької області.

Сергій Музикант зазначив, що згідно розпорядження Верховного суду від 21.10.2022р. № 61 визначено територіальну підсудність судових справ в умовах воєнного стану Артемівського міськрайонного суду Донецької області Дружківському міському суду Донецької області, тому кількість судових справ в суді суттєво збільшилася .

Також відповідно до Розпорядження Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від 02.09.32014 № 2710/38-14 було визначено територіальну підсудність справ Єнакіївського міського суду Донецької області та  Жданівського міського суду Донецької області.

У грудні 2022 року  завдяки спільної  співпраці територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області, територіального  управління Служби судової охорони у Донецькій області  та Бахмутській РДА, районної військової адміністрації майже всі судові справи з приміщення Атемівського міськрайонного суду Донецької області вивезені (з міста Бахмут Донецької області) до м.Дружківки та Костянтинівки Донецької області.

Станом на теперішній час працівниками Артемівського міськрайонного суду Донецької області переглядаються вивезені судові справи та  готуються для передачі до Дружківського міського суду Донецької  області.

Територіальне управління відповідно до своїх повноважень виконує всі необхідні та можливі заходи для того,  щоб судові справи та майно Дружківського міського суду Донецької області знаходились в безпеці та не порушувалися права громадян.