flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Т.в.о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Сергій Музикант прийняв участь в програмі «Донбас PRIME» на тему «Брак суддів в Україні: причини та наслідки» телерадиокомпаниї “Донбаc Онлайн"

22 листопада 2021, 11:36

Т.в.о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Сергій Музикант 19.11.2021 року прийняв участь в програмі «Донбас PRIME» на тему «Брак суддів в Україні: причини та наслідки» телерадиокомпаниї “Донбас Онлайн”. Участь також прийняли член Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади - суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Софія Данилів та адвокат Денис Шахбазьян.
Учасники повідомили про загальний стан кадрового дефіциту суддів та працівників апарату суду в місцевих загальних судах, а також про основні причини виникнення цієї ситуації, а саме:
- відсутність процесу добору кандидатів в судді на незаповнені вакансії в місцевих загальних судах;
- низка та неконкурентна заробітна плата працівників апарату суду;
Запрошеними учасниками програми підтримано стратегію найскорішого відновлення добору кандидатів в судді з метою зменшення навантаження на працюючих суддів, а також наголошено про необхідність невідкладного прийняття проекту Закону №6311 від 16.11.2021 про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання питання оплати праці працівників судів, яким пропонується внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання питання оплати праці працівників судів, а саме посадовий оклад працівників апарату судів встановити на рівні 20 % від суддівської винагороди, працівників патронатної служби – 25 % від суддівської винагороди.
Сергієм Музикантом одночасно акцентовано увагу на тому, що необхідно розглянути питання внесення змін до процесуальних кодексів з метою спрощення порядку оформлення судових рішень, що в свою чергу суттєво знизить навантаження на суддів.