flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Судовий форум «Актуальні питання з розгляду спорів пов'язаних із захистом прав фізичних осіб у зоні проведення операції об'єднаних сил»

12 жовтня 2021, 09:28

Т.в.о. начальника територіального упралвіння Державної судової адміністрації України в Донецькій області Сергій Музикант прийняв участь  у  Судовому  форумі «Актуальні питання з розгляду спорів пов'язаних із захистом прав фізичних осіб у зоні проведення операції об'єднаних сил», який відбувся 06-08 жовтня 2021 року у м. Святогірську.

Метою форуму, що організовується Міжнародною організацією Норвезької радою біженців спільно з Касаційним цивільним судом у складі Верховного Суду та Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду, за участю Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, було  обговорення з представниками судових інституцій актуальних питань, пов’язаних з захистом прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, особливостям розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом, досвіду інших країн, практики Європейського суду з прав людини в контексті захисту основних прав внутрішньо переміщених осіб.

Доповідачами були:  в.о. Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, начальник юридичного відділу Норвезької ради у справах біженців Левон Азізян , судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Анна Бучик, Олександр Стародуб, Володимир Кравчук, директор Центру стратегічних справ УГСПЛ Михайло Тарахкало, судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Ольга Ступак, Євген Петров, Сергій Погрібний, Наталія Сакара, Ігор Гулейков, член Вищої ради правосуддя Лариса Шевцова, члени Ради суддів України Олексій Грубник, Світлана Олійник .

За наслідками форуму планується вирішення довгострокових питань, розроблення рекомендацій щодо найбільш складних питань доступу до правосуддя в районах, що постраждали від конфлікту. Деякі з отриманих рекомендацій будуть представлені на засіданнях у Верховному Суді.