flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочата процедура відрядження суддів до Авдіївського міського суду Донецької області

13 серпня 2021, 13:43

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 15 членів Ради: О.Маловацький, Н.Краснощокова, Л.Швецова, О.Блажівська, С.Болотін, В.Говоруха, П.Гречківський, В.Грищук, Л.Іванова, В.Матвійчук, І.Плахтій, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий, С.Шелест.

1. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ЖДАНОВУ Валентину Сергіївну з посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

2. Вища рада правосуддя вирішила звільнити БОЖОК Світлану Костянтинівну з посади судді Вишгородського районного суду Київської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

3. Вища рада правосуддя вирішила звільнити АКОСТАКІОАЄ Олену Троянівну з посади судді Герцаївського районного суду Чернівецької області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

4. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ГОРЕГЛЯД Оксану Іванівну з посади судді Кузнецовського міського суду Рівненської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

5. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновок члена Вищої ради правосуддя Іванової Лариси Броніславівни про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Вищого антикорупційного суду САЛАНДЯК Ольги Ярославівни (вхідний № 369/0/6-21 від 26 січня 2021 року).

6. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Верховного Суду як суб’єкта права на конституційне подання стосовно необхідності звернення до Конституційного Суду України з конституційним поданням щодо перевірки Закону України від 14 липня 2021 року № 1635-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя».

7. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження судді до Дніпровського апеляційного суду.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження судді та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

8. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження судді до Сєвєродонецького міського суду Луганської області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження судді та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

9. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження суддів до Авдіївського міського суду Донецької області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження суддів та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

10. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Одеського апеляційного суду повернути до Державної судової адміністрації України.

11. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Козятинського міськрайонного суду Вінницької області повернути до Державної судової адміністрації України.

інформація з сайту ВРП https://hcj.gov.ua/news/rezultaty-rozglyadu-pytan-poryadku-dennogo-zasidannya-vyshchoyi-rady-pravosuddya-no-58-vid-12